tirsdag 8. september 2009

Min kjære mormor Sara sovnet stille inn idag 7.september 2009

Min mormor sovnet stille inn i dag tidlig kl 10 rett etter morgenstellet på sykehjemmet der hun har vært siden august. Hun hadde fått korttidsopphold på Kantarellen aldershjem i august og like før hun skulle dit så falt hun hjemme og fikk kutt i pannen, da bar det inn på sykehuset og det viste seg at hun hadde blødende magesår og veldig lav Hb, hun fikk da litt blod og medisin for magesåret og kom seg på bena igjen. Men da hun kom inn igjen på Kantarellen så faller hun der også og brekker skulderen og da blir hun bare dårligere og dårligere og sovner stilt inn kl 10 7/9-09.

Da jeg vokste opp så var vi alltid i Oslo på sommeren, noen ganger til Jul også. Husker veldig godt mamma fortalte oss om den jula vi 3 jentene skulle få oss nye ski til Jul, de hadde pakket de godt inn og vi tok den med på toget ned til Oslo, men det de ikke tenkte på var at de måtte ha med seg skiene hjem igjen også.
Da jeg ble gammel nok, tror jeg var 13-14 år så fikk jeg lov til å reise alene til Oslo for å være hos mormor. Da husker jeg at jeg tok flyet alene og hvis jeg trengte mer lommepenger så ringte jeg til pappa og fikk krysset sjekk i posten, det er jo morsomt å tenke på, idag får ungene sitt eget minibankkort som de kan bruke.
Husker veldig godt at mormor alltid tok imot oss med åpne armer, selv om hun var på jobb så var vi der alene på dagen, eller vi var sammen med tante Elizabeth som bodde i ett hus i hagen til mormor. Jeg og søskenbarnet mitt Janniche som er noen år yngre enn meg hang ilag som erteris hele sommeren, en sommer var vi kjærester med ett tvillingpar og det var veldig morsomt, vi hadde det veldig gøy den sommeren. Det var da vi såvidt hadde begynt å røyke og smugrøykte sammen med søsteren min Kristin og ett annet søskenbarn Wendy på stranda... har mange gode minner fra sommerene i Oslo.

Mormoren min ble 89år og var de siste årene dement, men hun husket oss når vi kom og snakket med oss som om alt var som det skulle være, men når vi snakket med henne dagen etter så husket hun ingenting. Håper hun har funnet sine kjære der hun er nå og tar vare på sitt kjære oldebarn, min gutt, Morten til jeg kommer.

Hvil i fred kjære mormor - vi er veldig glad i deg - tenker masse på dine jenter som har det tungt nå. Så kjære mamma, tante Elizabeth og tante Bjørg - jeg tenker på dere. Husk at sorgen er som en spiss gjenstand som skjærer i hjertet akkurat nå, men etterhvert vil sorgen bli en fin edelsten som alltid vil ha en spesiell plass i hjertene deres.

Klem fra

3 kommentarer:

Mayas Verden sa...

Dette var utrolig trist lesning Karianne!
Kondolerer så mye!

Så godt at du sitter igjen med så mange gode minner fra din mormor:)

Og takk for koselige ord i bloggen min:)

Danielsmamma sa...

Så utrolig fint skrevet Karianne!! Kondolerer så mye! Klem!

Redaktøren sa...

Apropos skiene . Dette var jo splitter nye ski som dere skulle få til jul .
Vi fortalte dere at det var klippfisk - og det ble akseptert !