søndag 2. mars 2008

Nattevakt 3 netter på rad

Ja som de fleste vet så har jeg altså fått meg et vikariat på sykehuset. Det er50% natt på medisin2 (4.etasje i lavblokka). Nå har jeg 2. natta mi av 3 netter. Det er veldig veldig rolig her så det blir litt tid til å surfe på nettet. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan denne bloggen skal være ennå, men jeg tror nok det blir mer som ei dagbok der jeg forteller om små og store hendelser.
I går når jeg våknet etter nattevakten, da var klokken ca halv fire og Julie kom med posten, det var pakke til meg fra Australia. Det var fra Leonie, min kjære venn, med henne fikk jeg en engel, samme type engel som jeg fikk med Leiv Arne og jentene når vi var i Australia. Denne engelen stod og hørte på et skjell, det minte henne på meg siden vi møttes på Airlie Beach. Engelen hadde tittelen, "Thinking of you", det er jo bare så snilt av henne. Hva skal jeg sende tilbake til henne da, et norskt troll kanskje..... jeg liker igrunn ikke så godt troll jeg, men det er jo noe som er spesielt da.... kanskje jeg får se, noe skal det bli.
Silje og hennes lag spilte kamp igår også, de tapte 10-6, men Silje scoret 3 av målene til Blindheim og hun fikk visst utvisning også og rødt kort...uff. Jeg fikk ikke sett den kampen jeg siden jeg lå og sov, jeg var bare så utrolig trøtt etter første natta.
Nå er det bare 2 timer til jeg kan gå og legge meg igjen, gleder meg, for når det blir så rolig som det er nå så blir man ekstra trøtt.... hva skal man finne på. Jeg har tørket støv, fyllt på medisinskuffene, fyllt ut medisinlister og diverse andre ting som skal gjøres på ei nattevakt.
Nå håper jeg dere som leser vil legge inn en kommentar til meg... kanskje dere kan komme på forslag om hva jeg kan kjøpe til min venninne i Australia, Leonie..

Det er noe som er veldig trist som har hendt, søsteren min Kristin, har ei venninne som bor i Holland, hun heter Renate. Renate skulle ha baby, hun var inne på kontroll og fødselen var igang, men så skjer det som ikke skal skje, de mister fosterlyden og det blir hastekeisersnitt. Hun får ei søt lita jente som heter Sophia, hun ligger i respirator i noen dager, men der er ikke noe håp for denne jenta. De slår av respiratoren og hun dør, bare noen dager gammel. Livet er så urettferdig, Kristin sier til meg hele tiden: "Kan du skjønne?" JA Kristin jeg kan skjønne hvordan hun har det nå, det er bare så vondt at vi som unge foreldre skal måtte gå gjennom dette, det er umennesklig å uten mening å miste et barn. Man går 9 måneder gravid med en baby i magen og når babyen er født og det dør så er det så endelig, du får aldri dette barnet igjen. Man må bare ta vare på de få minner man har om barnet og lære seg å leve med at man alltid vil ha et barn forlite uansett. Mine tanker går iallefall til Renate og hennes familie, vi skulle ikke ha hatt denne erfaringen.... Jeg vet at det er vanskelig å tro at livet skal bli som før igjen, men det gjør det, men jeg har et sår inni meg som aldri vil gro noen gang. Men det er så sant det kinesiske visdomsordet som sier:

"Sorg er som en trekant som dreier rundt i hjertet
med spisser som risper. Det gjør vondt, forferdelig vondt
til trekantens spisser er avslitt og det bare
er en kule igjen, som glir rundt uten smerte.
Sorg er en prosess som tar tid, men den tar slutt.
Hvor lang prosessen er beror på hva vi har mistet,
hvilke ressurser vi selv har, og hvilken støtte
vi mottar fra omgivelsene våre.

Men når gleden over det du har hatt,
overskygger savnet av det du har mistet, når du vet
at du aldri ville ha unnvært det du har tapt,
selv om du var klar over at du en gang
kanskje måtte gi slipp på det, da er trekantens spisser
avslitt og kulen blir en skatt i ditt hjerte."

3 kommentarer:

Birgit Hjelseth sa...

Hei Karianne

Du er så flink til å utrykke deg med ord.. Jeg hørte om den lille jenta. Du vet, når en har vert gjennom liknende ting selv, blir en liksom litt mere oppmersom på slike ting. Det som var ekstra med den historien din, er jo søstra hennes som fikk tvillinger noen dager før....

Ja, ja som jeg har sagt før en kan vere glad for en ikke vet. Gjør så godt en kan, så blir det noenlunde bra til slutt. En ting er ivertfall sikkert, en blir et bedre menneske etter slike slag.

Vi har vert på fortball-turnering i dag med Kristoffer, de spillte en kamp uavgjort og tapte tre. Han var skikkelig sur når vi kjørte hjem. Men som han sa, de andre lagene brukte skittne triks, det var derfor de vannt :-(

I morgen er det ny uke med nye muligheter. Gleder oss til fredag når vi skal treffes.

Glad ideg

Anonym sa...

Hei Karianne
Jeg må si meg enig med Birgit at du er kjempeflink med ord. Ikke dumt det kinesiske visdomsordet heller. Vi har som du vet hatt besøk av Embla og Svein i helga. Det har vært så koselig. I går var vi først på gradering med Sander så han fikk grønn stripe i hvitt belte før vi reiste på lekeland etterpå. Svein var på 25 års jubileum for rødrussen lørdag kveld. I uka blir det forberedelser til fredag som gjelder. Gleder meg til å lese litt fra ditt lille hjørne innimellom. Klem fra meg

Birgit sa...

Heisann

ja nå er vi snart halveis i denne uka og.. Steike, snart påske:-)

Torsdag skal jeg begynne på nytt GR aktiv kurs, må ned minst 10 kg til sommeren. Skulla sikkert gått ned 20, men er ikke så lett som det en gang var.Skal jo til syden, og da kan jeg ikke dekke meg med store skjorter:-( Ikke trives jeg med meg selv heller. nei nå er det slutt. Passer ikke så bra med den festen fredag, men får springe halve sunnmøre rundt i helga for å ta det igjen. Er så lenge siden jeg har vert på fest og,ja ja noe er det hele tiden

Her har alle det bra, og begynner og glede seg til neste helg når vi skal til Dombås på påsketur.

Klem